Onur Savaşı

Onur Savaşı

Merhaba. Bugün Pazar. Soğuk havada dışarı çıkmak yerine evde bir şeyler yapmak isteyenlere bir önerim var. İzlenmesi gereken başarılı bir film.

Künye:

Orijinal adı: Jagten (Av)

Türkçe’ye Çevrilmiş Adı: Onur Savaşı

Yıl: 2012 Tür: Dram Süre: 1 saat 55 dakika

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen

Yorum:

Hikâye Noel’den önce Danimarka’da küçük bir kasabada geçiyor. Birden fazla ödül almış ve aday olmuş bir film. Tabii ki ben size her yerde bulabileceğiniz türden, spoiler veren şeylerden değil filmin hissettirdiklerinden bahsetmek istiyorum. Film konusunda uzman değilim. Bir eleştirmen de değilim. Kendi çapımda izlemiş olduğum filmler gıyabında bir film kültürüne sahibim. Film izlerken teknik açıdan izlemek yerine film içinde kendime bir yer bulup yaşamayı tercih ederim. Bir nevi katarsis. Sizin de hak vereceğiniz gibi her filmde bu mümkün olmuyor ama bu film bana tamamen katarsis yaşattı diyebilirim.

Film başladığı andan itibaren durağan bir film. Bağımsız film tadında. İlk 15 dakika içerisinde kaçırılmayacak bir an veriyor ve film bunun üzerine devam ediyor ve işer iyice sarpa sarıyor. Film 1 saat 55 dakika boyunca ben o adamın yerinde olsam ne yapardım diye düşündüm durdum. Bazı yerlerde adam sustukça ben çığlık atmak istedim. Sokak ağzı tabirimle ‘durduk yere bir adamın hayatının içine ne kadar edilirse ancak bu kadar olur’ dedirtti. Suçlu kim? Üstelik öyle bir durum ki suçlayacak kimse de yok. Çığlık atsan duyacak kimse yok. Ne konuşabiliyorsun ne susabiliyorsun. Üstelik filmi en başarılı bulduğum yerlerden biri de filmdeki herkesin gözünden bakabiliyorsunuz ve herkese bir parça hak verebiliyorsunuz. En kötüsü de film bittiğinde öylece kalakaldım. Ne yani? Bitti mi? Eee? Hepsi bu kadar mı? Peki onca yaşananlar? Nasıl yani? Böyle şeyler gerçek hayatta var mı? N’oldu şimdi?... Gibi sorularla epey bir vakit geçiriyorsunuz. Bittiğinde boşlukta kalmış gibi hissettim.

Tavsiye:

Film hakkında çok fazla araştırma yapmadan izleyin. Yorumlara filmi izledikten sonra bakın. İzlerken ilk 15 dakikayı mümkünse gözünüzü çevirmeden izleyin. Çünkü dönüm noktası orada. Tabii ki olmazsa olmaz dublaj izlemeyin. Dublaj ne kadar başarılı olsa da gerçek oyuncunun hislerini yansıtamadığına inanıyorum.

Kolay ulaşabilmeniz için linkini bırakıyorum. https://720p-izle.com/izle/dublaj/jagten.html İzledikten sonra neler düşündüğünüzü benimle de paylaşırsanız sevinirim. İyi pazarlar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar