Sus!

Sus!

Sus! Susmayı öğren. Kabul et sana verileni, asla sorgulama, düşünme, sana ne deniyorsa onu yap. Neden, sorusundan uzak dur. Yorum yapma, eleştirme. Kapat çeneni. Konuşma. Fikir yürütme. Çünkü bütün bunlara cevap veremeyiz. Çünkü, bir kere düşünmeye başlarsan soru sormaya da başlarsın. Soru sormaya başlarsan arkası gelir. Soru soruyu doğurur. Daha çok cevap veremeyiz.

Sus! Sorgulama. Sen ki eğer, asla sorgulamazsan, söylediklerimizi harfiyen uygularsan asla hata yapmazsın. Kimse yapmaz. Merak etme yalnız değilsin. Senin gibi susan çok var. Kimse sorgulamazsa eleştiri olmaz. Yanlış olmaz. Hata olmaz. Cevap, sen soru sormazsan olmayan bir sorunun cevabı da olmaz. Tek doğru, tek amaç, tek yol, tek şerit, tek tip insan, tek tip fikir, tek tip yaşam.

Sus! Düşünme. Biz düşünürüz senin yerine. En doğrusunu biz biliriz. Sen sadece yapman gerekeni yap. Ardına bakma. Yürü. Kafanı kaldırma. Bir tehlike olduğunda biz söyleriz sana. Yürü. Hızlanma. Yavaşlama. Durma. Yürü. Geçmişe bakma, geleceği düşünme. Yürü. Zamanı geldiğinde biz söyleriz sana.

Sus! Dokunma. Hissetme. Koklama. Biz anlatırız sana. Biz tanımladık. Sen bize inan, başkasına kulak asma. Bizi sakın kıyaslama. Üzerine sakın düşünme. Sus! Soru sorma. Devam et. İlerle.

Sus! İrdeleme. Keşfetme. Yeni bir şey deneme, elindekini bitir. Durma. Sus! Tek başınayken bile konuşma. Eğer kendi kendine konuşmaya başlarsan, biri duyar. O da konuşmaya başlar. Konuşursunuz. Bakış açısı kazanırsınız. Dön önüne.

Sus! Cesaret aptallıktır. Yapma. Bunu yapabilecek gücün yok senin. Biz izin versek bile sen yapamazsın. Sana söylüyoruz. Deneme bile. Eğer ki aptallık edip bir cesaret gösterecek olursan hata edersin. Ders çıkaramazsın bundan. Sen düşünemezsin. Sen bilmezsin. Yapamazsın. Cezalandırılırsın. Kork.

Sus! Sorma. Sana soran oldu mu? Sen de bize sorma. Cevap belli. Doğru olan bu. Sen sadece yap. Sus! Bağırma. Bağırsan da duyan olmaz zaten. Çünkü diğerleri de senin gibi korkuyor. Duysalar bile bu ses nereden geliyor diye sormazlar.

Sus! Büyü. Artık çocuk değilsin. Biz karar veririz senin ne zaman çocuk ne zaman yetişkin ne zaman yaşlanacağına. Sus! Ağlama. Acıkma. Susama. Oynama. Büyü. Büyü ki, sen de senin gibi büyüt. O da sorgulamasın. Sormasın. Kabul etsin. Sussun. Sadece söylenenleri yapsın. Yapsın ki üzülmesin. Üzmeyelim. Sussun!

Sus!

Sus, çünkü biz söyledik. Biz söyledik ve sen (ve sizler) susacaksın. (-ız). ‘Biz’ kim miyiz? Soru sorma da etrafına bak. Biz her yerdeyiz. Sürekli sana yapman gerekenleri veya yapmaman gerekenleri söyleyenleriz. Senin düşüncelerini, senin cesaretini, senin emeğini ve senin hislerini bilmeyiz. Çünkü; aslında biz de sormayız. Biz de bize söyleneni yaparız. Asla sorgulamayız. Susarız. O yüzden, sen de sus. Sus! https://www.youtube.com/watch?v=YJ__ja4QpMM


Yorumlar

  1. Sus ve itaat et. Her şey senden önce düşünülmüş ve dizayn edilmiş. Sana düşen kaderine razı gelmek.
    Küçük yaşta ilk gideceğin yer Kuran kursu. Onu hatim edeceksin, kutsal çünkü. 'Bundan bir şey anlamıyorum, bu yüzden okumak istemiyorum.' mu dedin, suratına indirirler tokadı. O zaman anlarsın tek çıkış yolun boyun eğmek... Baş kaldırdığın an yalnızlığına yelken çektiğin andır. Malesef herkesin göğüsleyebileceği, göze alabileceği bir tercih değildir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar